Taaluitwisselingen

We organiseren niet enkel CLIL, maar dagen onze leerlingen ook op andere momenten uit om vreemde talen te gebruiken. Zo houden we in het 1ste en 3de jaar een Franse dag en gaan het 2de en het 4de jaar op taaluitwisseling naar Wallonië. Onze ouderejaars trekken op uitwisseling naar onze buitenlandse partnerscholen in het kader van Erasmus+.

 

Ottignies - Collège du Christ-Roi (2de jaar)

Op dinsdag 7 en woensdag 8 november gingen enkele leerlingen en leerkrachten van het Sint-Romboutscollege op uitwisseling naar Ottignies. Na een vlotte treinrit en een aangename kennismaking hebben onze leerlingen van het tweede jaar de taaluitwisseling goed aangevat. In de voormiddag wat brainstormen over een gemeenschappelijke passie en in de namiddag trokken we naar Louvain la neuve voor een heuse geocaching. Nadien trokken de leerlingen moe maar voldaan naar hun gastgezin met hun correspondent.

Ook dag 2 was weer super boeiend. Samen werken aan ons project, improvisatie spelletjes, taalspelletjes en tot slot een Frans/Nederlandse karaoke. Wij kijken al uit naar de komst van onze correspondent in Mechelen.

 

Erpent - Collège Notre Dame de la Paix (4de jaar)

Woensdag 25 oktober vertrokken 18 leerlingen en 2 leerkrachten vol enthousiasme op uitwisseling naar Erpent. Het was een leerrijke ervaring met vele leuke activiteiten. Wil je meer te weten komen over de uitwisseling? Lees dan zeker de verslagen van enkele van onze leerlingen.

Melissa Van der Geest (4D), Charlotte Severyns (4D) en Matthias Doms (4L) schreven een gedetailleerd overzicht van de uitstap:

[Tonen]

Kobe Meerschaut (4I) maakte eveneens een verslag over zijn ervaringen rond de uitwisseling:

[Tonen]