Taaluitwisselingen

We organiseren niet enkel CLIL, maar dagen onze leerlingen ook op andere momenten uit om vreemde talen te gebruiken. Zo houden we in het 1ste en 3de jaar een Franse dag en gaan het 2de en het 4de jaar op taaluitwisseling naar Wallonië. Onze ouderejaars trekken op uitwisseling naar onze buitenlandse partnerscholen in het kader van Erasmus+.

Annonay - Collège Sacré Coeur (2de jaar)

Zondag 30 september tot en met 5 oktober gingen aan aantal leerlingen uit het tweede jaar op uitwisseling naar Annonay. Het verslag vind je hier:

Na een vlotte reis zijn we goed ontvangen in Annonay. Na een drankje en een welkomstwoord van de directeur vertrokken we nieuwsgierig naar ons gastgezin.

Dag 1

Vandaag proeven onze leerlingen van de sfeer op het college in Annonay. Ze mogen een hele dag het programma van de correspondent volgen. Vermoeiend maar super leerrijk!

Dag 2

Dinsdag trokken we naar het Zuiden! Eerst stopten we in Aigues-Mortes voor een bezoek aan deze middeleeuwse vestingstad. Nadien gingen we naar le Grau du roi waar we schelpen gingen rapen en te paard door de Camargue reden. Een vermoeiende maar super leuke dag!

Dag 3

We trokken naar de streek rond Annonay voor een sportieve voormiddag. Eerst was er blaaspijp (sarcabane) een typische sportuit St. Etienne, nadien was er een oriëntatieloop. In de namiddag waren de leerlingen vrij met hun correspondent.

Dag 4

Donderdag stond er een bezoek aan Lyon op het programma. We vertrokken aan de Basiliek van Fauvieres waar de gids ons de geschiedenis van de stad uitlegde. Nadien gingen we via het Romeinse theater naar de oude stad. Na de lunch aan de kathedraal trokken we naar het ‘musée des confluences’ voor ons laatste bezoek. Het was een week vol nieuwe ervaringen en vriendschappen. We kijken al uit naar de komst van de Fransen in België.

Ottignies - Collège du Christ-Roi (2de jaar)

Dinsdag 23 oktober vertrok een selectie leerlingen op uitwisseling naar Ottignies.

Dag 1

Na een vlotte treinreis zijn onze leerlingen goed aangekomen in Ottignies.

Na de eerste kennismaking met hun correspondent moesten ze onmiddellijk aan de slag: “Wat wordt de gezamenlijke passie waar ze hun presentatie over gaan geven...?” In de namiddag trokken we naar Louvain la Neuve voor een sportieve verderzetting van de dag.

Dag 2

's morgens vroeg werden de leerlingen met hun correspondent op school verwacht.

De hele voormiddag vonden er daar activiteiten plaats met een doorschuifsysteem.

  • Werken aan de presentatie die ze in januari zullen maken in Mechelen

  • Taalspelletjes

  • Improvisatie toneel

  • ...

's middags was het al weer tijd om afscheid te nemen en trokken we naar het station.

We kijken uit naar de komst van de leerlingen uit Ottignies in januari.

Erpent - Collège Notre Dame de la Paix (4de jaar)

Dit schooljaar zijn er geen verslagen van de uitwisseling naar Erpent. Wil je meer te weten komen over de uitwisseling? Lees dan zeker de verslagen van enkele van onze leerlingen uit het schooljaar 2017-2018:

Melissa Van der Geest (4D), Charlotte Severyns (4D) en Matthias Doms (4L) schreven een gedetailleerd overzicht van de uitstap:

[Tonen]

Kobe Meerschaut (4I) maakte eveneens een verslag over zijn ervaringen rond de uitwisseling:

[Tonen]