Onze reizen

Buitenlandse reizen zijn een vaste waarde in het college. In het 2de jaar organiseren we een skireis. In het 3de jaar gaan onze leerlingen naar Lille en in het 4de jaar staat Parijs op het programma. De 5de jaars verkennen Berlijn. De leerlingen van het 6de jaar sluiten hun collegejaren af met een schitterende Grand Tour langs de Italiaanse kunststeden.

 

Skireis - 2de jaar

De leerlingen van het tweede jaar trekken naar het prachtige skigebied van Val di Sole in Italië . We logeren er in een rustig hotel vlakbij de piste. Dit gebied is ideaal om te leren skiën of snowboarden. Ieder jaar zijn er dan ook leerlingen die met ons hun eerste ski-ervaring opdoen. Maar ook voor gevorderde skiërs en snowboarders is er meer dan voldoende uitdaging. 
Onze leerkrachten staan in voor de begeleiding van de skireis en de skilessen. Sommige ski- en snowboardlessen worden ook gegeven door gediplomeerde Nederlandstalige monitoren.
​’s Avonds is er animatie voorzien waar de leerlingen zich actief en creatief kunnen uitleven. Zo organiseren we een ‘battle of the sexes’, een fakkeltocht, een fuif, … Kortom een unieke week waar sport en kameraadschap hand in hand samengaan. 

 

Lille - 3de jaar

Lille (Rijsel) was lang geleden de hoofdstad van Frans-Vlaanderen. Een goede reden voor ons om onze leerlingen de culturele en historische rijkdom te laten ontdekken. Vanuit een ludieke en interactieve dynamiek stimuleren we onze leerlingen om zoveel mogelijk Frans te spreken.

Een dagje heerlijk ondergedompeld het Frans op een ontspannen manier!

 

Parijs - 4de jaar

Elk jaar trekken de leerlingen van het vierde jaar erop uit naar Parijs.  Gedurende deze tweedaagse in Parijs worden verschillende wereldberoemde bezienswaardigheden aangedaan, waaronder onder andere het Louvre, le musée d’Orsay en de Eiffeltoren. 
Onder deskundige begeleiding van de leraren trekt elke klas de stad in om volgens een vooropgestelde planning zoveel mogelijk moois te kunnen ontdekken.  Vele leerlingen nemen tijdens deze reis ook voor de eerste keer de metro en leren zich zelfstandig oriënteren in een wereldstad.  Dat daarenboven de leerlingen ook gevraagd wordt om in hun bovenste beste Frans enkele groepsopdrachten in het stadscentrum tot een goed einde te brengen, kan alleen maar bijdragen tot fantastische herinneringen van een mooie en onvergetelijke trip.

Klik hier voor een eerste impressie.

 

Berlijn - 5de jaar

Oude cultuur + Edgy tomorrow

Worst + Veggy

Windmolens + Bruinkoolcentrales

Oost + West

Geitenwollen sokken + Combats

Pünktlich in maatpak + Alternatief

_____________________________

= interessant

= Berlin

Wir schaffen das.

 

Italië - 6de jaar

7 steden
10 dagen
47 musea , tempels en kerken
94% deelnemingsgraad
100+ deelnemers
1000-en herinneringen
1 idee: als een echte gemeenschap van leerlingen én leerkrachten de wortels van onze beschaving ontdekken.