Bereikbaarheid

De ligging van de school bepaalt wellicht mee je schoolkeuze. De veiligheid van je kinderen - onderweg van en naar school - speelt daarbij ongetwijfeld een belangrijke rol.

De snelheidsbeperking tot 30 kilometer per uur en het autoluwe karakter van de binnenstad zorgen ervoor dat fietsers en voetgangers er duidelijk de overhand hebben. Voor elke leerling die per fiets naar school komt, reserveren wij een plaats. Tijdens de winterperiode houden wij onze fluo-actie. Leerlingen die consequent fluo dragen - en dus beter zichtbaar zijn in het verkeer - worden daarvoor beloond.

Ook de Veemarkt is een autoluw plein, met vooral ruimte voor voetgangers en fietsers en een kiss-en ridezone voor de schoolpoort! De grote autovrije ruimte midden op het plein vormt de ideale verzamelplaats om na schooltijd veilig op vrienden of vriendinnen te wachten.

Het openbaar vervoer brengt de leerlingen veilig naar de schoolomgeving. Het station Mechelen-Nekkerspoel ligt op nauwelijks 500m van de school. De centrumpendel, heel wat stadslijnen en een groot aantal regionale buslijnen hebben een halte op de Veemarkt, vlak voor onze schoolpoort.