Teambuilding eerste jaar vrijdag 4 september

Meer dan 237 nieuwe leerlingen zijn op 1 september op onze school gestart. De stap van de lagere school naar het middelbaar is voor velen groot: een nieuw gebouw, nieuwe leerkrachten, een volledig nieuwe klas. Komen daar dit jaar nog eens de coronamaatregelen bij: een mondmasker dragen én afstand houden. Je zou voor minder kriebels krijgen in je buik bij deze nieuwe start. 

Wij willen onze eerstejaars graag welkom doen voelen op onze school. Daarom organiseerden we op vrijdag 4 september een heuse teambuildingdag. Die dag konden onze nieuwe leerlingen elkaar beter leren kennen via allerhande activiteiten.  

Dit vond Ava Eeraerts uit 1E ervan:

Vrijdag 4 september hadden de leerlingen van het eerste middelbaar geen gewone schooldag maar een ware teambuildingdag. Op deze dag werden allemaal leuke activiteiten gepland waarbij de leerlingen door samen te werken hun klas beter leerden kennen. Er werd een quiz georganiseerd, maar ook verschillende challenges die ze samen tot een goed einde moesten brengen. De stembanden konden ze smeren bij het enige, echte "Swingpaleis" en tussendoor even springen op het springkasteel. Tot slot leerden ze ook de "Jerusalema", dé internethype van het moment, die aan het eind van de dag massaal op de speelplaats gedanst werd. In één woord: GEWELDIG!

Elke klas uit het eerste jaar krijgt ook een peter of meter toegewezen: een leerling uit het vijfde of zesde middelbaar die zich als een soort 'buddy' over de klas ontfermt. Dit is het verslagje van Nelle Verhamme uit 6J:

Vrijdag was het zover: de normaal o-zo-grote glimlach bij het vertrek naar Bredene maakte dit jaar plaats voor fonkelende pretoogjes boven het mondmasker.  

Ook op het college is corona haast niet meer weg te denken; daarom maakte de jaarlijkse uitstap naar Bredene dit jaar plaats voor een volgeplande klasdag op school zelf. Samen met de klastitularis, meter en peter doorliepen de leerlingen van het eerste middelbaar een leuk doorschuifprogramma. De activiteiten zelf zorgden er allemaal voor dat ze elkaar beter leerden kennen zodat iedereen zich stilletjes aan thuis kan beginnen voelen op het college.  

Doordat de eerstejaars telkens weer nieuwe teams moesten vormen bij de verschillende activiteiten, zag ik meteen een veel betere band ontstaan. Zo moesten ze bijvoorbeeld, als creatieve activiteit, een vriendschapsbandje maken en gaven enkele leerlingen prachtige werkjes aan hun nieuwe vrienden. Ook een beetje gezonde rivaliteit tegenover een andere klas, tijdens de muziekquiz ‘het Swingpaleis’ zorgde ervoor dat iedereen schaamteloos meezong met allerlei muziekklassiekers.  

Nadat we ook met z’n allen op het springkasteel gesprongen hadden, spelletjes op de speelplaats gespeeld hadden en ons beste beentje voorgezet hadden tijdens de challenges, konden we de dag vrolijk afsluiten met het pas aangeleerde dansje op “Jerusalema”. Uitgelaten dansten allerlei leerkrachten, de meters en peters en alle eerstejaars. Het prachtige resultaat daarvan kan iedereen bewonderen via deze link.

 

Bericht gepubliceerd op
14/09/2020 - 13:00

Terug naar het overzicht