Uitwisseling Spanje en België

Heb jij deze week al een paar nieuwe gezichten gespot op de speelplaats? Dan ben je zeker niet de enige want deze week waren er 17 leerlingen van Colegio Pedro Poveda naar Mechelen gekomen! De leerlingen van het vierde jaar konden zich inschrijven voor de uitwisseling tussen Jaén en Mechelen. Zo werkten de leerlingen van beide scholen aan een project met als thema ‘Vrouwen in de wetenschap’ – ‘Mujeres’.

Zondag 9 februari kwamen de Spanjaarden aan in België. Nadat ze de trein namen naar het station van Mechelen, werden ze opgevangen door de leerlingen en hun ouders. Ze hadden nog een hele namiddag om elkaar beter te leren kennen. Later op de avond gingen enkele studenten Mechelen al verkennen met hun uitwisselingsstudent.

Vroeg uit de veren want de Spaanse leerlingen moesten ook mee naar school! Maandagochtend kregen alle leerlingen de kans om elkaar wat beter te leren kennen. Niets is beter dan een speeddate natuurlijk. Zo kon iedereen 1 minuut met elkaar praten. Daarna was het tijd voor wat serieuzer werk en voerden de leerlingen experimenten uit rond het project - ‘Vrouwen in de wetenschap’. In de namiddag gingen ze op avontuur en trokken ze de stad in. Ze kregen een korte rondleiding en sloten de dag af met het beklimmen van de Sint-Romboutstoren.

Dinsdag was het hoogtepunt aangebroken. De leerlingen moesten een presentatie geven, waaraan ze de voorbije weken al hadden gewerkt, over een zelfgekozen wetenschapper. De leerlingen leerden Marie Curie, Rosalind Franklin, Margarita Salas en nog vele andere sterke vrouwen beter kennen. In de namiddag bezochten de Spanjaarden Technopolis, waar ze experimenten en nog veel meer konden doen.

Genoeg gezien van Mechelen, we trekken erop uit! De leerlingen zijn dus duidelijk ook naar andere steden geweest. Woensdagvoormiddag namen ze een bus naar Leuven. Na een voormiddag in IMEC, namen ze de bus naar Antwerpen. Om wat meer te leren over de Belgische chocolade, spendeerden ze hun namiddag in Chocolate Nation. Een hemel gevuld met chocolade!

Gent, een stad vol met cultuur. Dit moesten de Spanjaarden natuurlijk met hun eigen ogen ook zien. Donderdagochtend sprongen de leerlingen op de trein naar Gent en vulden de hele dag met de stad te verkennen. Ze startten de dag met een boottocht en vervolgens kregen de leerlingen de rest van de dag vrij.

De week vloog voorbij en de laatste dag van de week stond al voor de deur. Vrijdagnamiddag kwamen de leerlingen samen in de hoofdstad, Brussel. Ze kregen een halve dag samen om de uitwisseling af te sluiten.

De volgende dag was het zo ver. De leerlingen verzamelden om 9 uur weer aan het station van Mechelen en zwaaiden de Spanjaarden uit. Het einde van een leuke ervaring!

 

Ghita Ouaich (4J)

Bericht gepubliceerd op
05/03/2020 - 09:00

Terug naar het overzicht