Uitwisseling Ottignies 5 en 6 november

De tweedaagse begon op dinsdag 5 november om 8.30u. We verzamelden aan de inkomhal van het station van Mechelen met een vijftigtal leerlingen en vier leerkrachten. Na ongeveer twee uur op de trein te hebben gezeten, kwamen we aan in Ottignies.

Na een korte verwelkoming door de leerkrachten van Collège Du Christ-Roi zochten we onze correspondent en kregen we uitleg over de activiteiten die we gingen doen.

We werden in vier groepen verdeeld en onze groep heeft een zoektocht gedaan doorheen de school met verschillende opdrachten. Ik vond het niet altijd makkelijk om me uit te drukken in het Frans. Gelukkig kon mijn correspondente redelijk goed Nederlands en begrepen we elkaar voldoende om de opdrachten goed te kunnen uitvoeren.

Tijdens de middag at ik samen met mijn correspondente, een vriendin van haar en een vriendin van mij op de speelplaats. Zo hebben we elkaar beter leren kennen.

In de namiddag moesten we een promofilmpje maken over een land waar er Nederlands of Frans wordt gesproken. Wij kozen voor Suriname.

Daarna hebben we een quiz gespeeld met alle groepen en werden er afspraken gemaakt voor de volgende dag.

De mama en de kleine zus van mijn correspondente kwamen ons ophalen met de auto omdat ze ver van de school woonde. Nadat we met de hond hebben gewandeld, hebben we gezelschapsspelletjes gespeeld. Haar ouders hebben mij een cactus gegeven en ik heb hen een kleine attentie gegeven als dank dat ik een nachtje heb mogen komen logeren.

De volgende dag stapten we naar de sporthal waar we terug in groepen werden verdeeld. Onze eerste sport was boogschieten, waarbij mijn correspondente één van de beste boogschieters bleek te zijn. Daarna hebben we een balspel gespeeld waarbij bijna alles mocht (behalve duwen en vechten). Na deze laatste activiteit namen we afscheid van onze correspondent en vertrokken we terug naar het station.

Ik kijk uit naar hun komst in januari!

Evi Gebruers

2G

 

Bericht gepubliceerd op
21/11/2019 - 10:50

Terug naar het overzicht