Project Erasmus+ “Healthy Europe”

Door deze reis zijn we veel te weten gekomen over andere culturen en hun kijk op de wereld. Interessante ervaringen en blijvende vriendschappen maakten ook deel uit van ons verblijf in het mooie stadje Zvolen in Slovakije.

Na aankomst maakten we kennis met onze gastgezinnen waarbij we een week zouden verblijven. De volgende ochtend kregen we een rondleiding in de school en leerden we de andere leerlingen al meteen wat beter kennen. Een kort bezoekje aan het kasteel in Zvolen was de eerste van vele boeiende activiteiten. Daarnaast ontwierpen we ook nog een logo, konden we de verschillende nationale sporten zoals biatlon uitproberen onder begeleiding van de wereldberoemde Anastasiya Kuzminova. Dit is trouwens de enige school waar valkenjacht deel uitmaakt van het leerplan.

Een intensieve wandeling in de High Tatras bezorgde ons een adembenemende kijk op de natuur en daarna kregen we de kans om de dag af te sluiten met een Slovaakse specialiteit. Terwijl we dit allemaal beleefden, kwamen we niet alleen meer te weten over het dagelijks leven in Slowakije maar door de contacten met andere leerlingen ook over dat van in Portugal, Zweden en Finland. Daardoor ontstond er al gauw een hechte band binnen de groep. Dit maakte het afscheid zeker niet makkelijker maar toch had iedereen een fantastisch eindfeest.  

 

​​

Klik hier voor meer foto's.

Bericht gepubliceerd op
15/11/2019 - 15:30

Terug naar het overzicht