Uitwisseling Annonay

Verslagje door Yenthe Leers (2F):

Als je in het 2de jaar optie CLILL zit, heb je de mogelijkheid om op uitwisseling te gaan naar Frankrijk. Toch wel spannend, vond ik zelf. Omdat er maar één vriendin van mij meeging, stapte ik met een bang hartje op de bus. We kwamen ‘s avonds aan in Frankrijk en moe van de lange reis stapten we uit de bus en alle correspondenten stonden al klaar om ons te verwelkomen in hun warme en prachtige dorpje. Na een hapje en drankje in de school was het tijd om onze verblijfplaats te gaan verkennen. Iedereen ging zijn eigen weg. De eerste uitdaging begon toen we in de auto zaten op weg naar huis. De vragen kwamen op me af gevlogen. Al snel begrepen de Fransen dat ik nog niet zo goed Frans kon en begonnen ze veel trager te spreken. We kwamen aan en ze gaven me een kleine rondleiding. Ik was zo moe dat ik direct ben gaan slapen.

De eerste dag moesten we eens meedraaien in een Franse school. Hun school begon al om 8.00U dus dat betekende vroeg opstaan. De leerkrachten waren wel heel vriendelijk.

De tweede dag zijn we naar de Pont Du Gard geweest. Hier hebben we in de voormiddag een museum bezocht en in de namiddag een oriëntatieloop gedaan. Weeral een top dag achter de rug.

De derde dag hebben we in de voormiddag het dorpje zelf bezocht en in de namiddag waren we vrij met onze correspondent. De correspondenten hadden afgesproken om samen te gaan lasershooten. Andere zijn gaan karten, gamen …

De vierde dag bezochten we in de voormiddag een mijnmuseum, wat een hele leuke ervaring was. En in de namiddag zijn we naar het designmuseum geweest en hebben daar ook een workshop gedaan.

Dag vijf was een topper! In de voormiddag zijn we de oude stad Vienne gaan bezoeken. In de namiddag zijn we gaan SHOPPEN in Lyon.

Voor meer foto's, klik hier.

Bericht gepubliceerd op
17/10/2019 - 09:30

Terug naar het overzicht