Klasdag zesde jaar

Op donderdag 19 september vond er een klasdag voor het zesde plaats. Dit met het doel om klastitularissen hun leerlingen beter te leren kennen door een dagje sporten.

De dag bestond uit zes activiteiten: twee soorten circus, boksen, trampoline springen, baseball en teambuilding.

Wij begonnen de dag met circus waarbij we onder andere leerden jongleren, trampoline springen en hoe trapezetrucjes te doen. Hierna kregen we een initiatieles boksen. Die begon met een heftig stukje cardio om de spieren los te gooien (geloof me als ik zeg dat iedereen er spierpijn aan over hield) en ging verder met de basis: stoten, trappen …  We eindigden de voormiddag met nog een paar circusklassiekers zoals in de paal klimmen, koorddansen, tonlopen en als afsluiter een echte menselijke piramide met de hele klas.

Voor de middagpauze fietsten we gezamenlijk naar het Vrijbroekpark om in het zonnetje en met een drankje onze boterhammen op te eten.

Na de lunch vertrokken we terug samen met de fiets naar het trampolinepark. Hier waren we vrij om een uur rond te springen en ons te laten vallen in de blokkenput. Na deze vermoeiende acrobatie stond een teambuildingklassieker op het programma: baseball. Dit deed bij sommigen de competitiviteit hard oplaaien maar de wedstrijd eindigde in een vredig ex aequo. De dag afsluiten deden we met verschillende andere teambuildingoefeningen die focusten op communicatie.

Deze dag was een groot succes; verandering van omgeving en activiteit is super voor de klassfeer.

Charlotte Severeyns en Roos Vermeiren uit 6J

Voor meer foto's, klik hier.

Bericht gepubliceerd op
02/10/2019 - 10:00

Terug naar het overzicht