Excursie 27 september

Hazel Wijzen uit 1F kroop in haar pen en schreef een literair verslagje over de uitstap van het eerste jaar naar Brussel: 

'Wat is een excursie?' vroeg ik mij af toen ik op de bus zat. 'Wat gaan we vandaag doen? Naar waar rijden we nu? En vooral, wordt het leuk?' 

Omdat ik graag een antwoord op mijn vragen heb, sprak ik een leraar aan. 'Wat gaan we nu eigenlijk doen?' vroeg ik kortaf.

Hij keek raar op maar begon toch te vertellen: 'Vanmorgen stond je al vroeg op. Nu zit je op een bus naar Brussel en kan je een film zien. Straks gaan we naar een reusachtig groot museum over mummies, met een gids. We eten wel nog bij het museum. Daarna rijden we verder met de bus naar het Zoniënwoud. Daar gaan jullie van alle experimenten doen over natuurwetenschappelijke dingen, in groepjes. Het wordt vast leuk.' Hij stapte weg zonder nog iets te zeggen. 

'Oké, dank u', zei ik iets te luid. 'Shhht,' fluisterde iemand achter mij. 'De film is begonnen!' 

Lees hier wat Jolien Huyck uit 2G vond van de uitstap naar de zoo van Antwerpen: 

Eindelijk,
De dag waar iedereen naar uitkeek was aan gebroken…
Vrijdag 27 september gingen de 2de jaars naar de ZOO Van Antwerpen!
We gingen met de trein recht naar Antwerpen centrum.
Eens toegekomen begon de excursie echt!
Ik ben er zelf wel al vaak geweest en ik ken het park uit mijn broekzak! Als opdracht  moesten we een bundel invullen want ja, het was nog altijd een excursie J! De bundel met de vragen over de dieren vond ik het leukste want dan moest je echt gaan zoeken op de infobordjes! Ik vond de fotozoektocht heel tof maar wel minder moeilijk.
Wat ik ook heel leuk vond aan deze dag was dat we in kleine groepjes samen de bundel mochten oplossen en intussen vrij konden rondlopen in het park!
Rondleiding met gids vond ik ook zeer interessant!
Ik hoop dat onze school dit nog lang kan organiseren want, ik vond het echt een…

TOP DAG !!!

Het derde ging op excursie naar Namen. Toon Smits (3G) schreef hierover het volgende: 

Vrijdag de 27ste trok het derde jaar van het SRCO op pad door de straatjes van Namen.  Deze excursie was echt een buitenkans om de stad te ontdekken.  Ook nog even het Frans opkrikken met een puzzelspel in het centrum.  In groepjes moesten de leerlingen historische vragen over Namen beantwoord zien te krijgen.  We kregen de vrijheid om alleen rond te lopen tijdens deze excursie.  Om 12 uur werd de middagpauze ingelast, waarbij we iets te eten konden bestellen.  

Na deze bezigheid stapten we terug op de bus richting Leuven, waar ons een natuurwandeling in het prachtige Meerdaalwoud te wachten stond.  Daarna was de dag al bijna om en keerden we terug naar huis...  

Ghita Ouaich uit 4I schreef een verslagje over Brussel: 

Net zoals elk jaar was de hele school op de laatste vrijdag van september op excursie. Dit jaar gingen de vierde jaars weer eens een bezoekje brengen aan Brussel. In de voormiddag werd er aan het gekozen museum afgesproken. Alle leerlingen kregen namelijk op voorhand de kans om te kiezen welk museum ze het liefst zouden willen bezoeken. Na de rondleiding in het museum kreeg iedereen even de tijd om te gaan lunchen. Vervolgens werd er om 13.30u afgesproken aan de Grote Markt van Brussel om met het stadsspel te beginnen. Tijdens het stadspel kreeg iedereen een blad met instructies die de leerlingen naar de leerkrachten leidden. Nadat ze daar aankwamen, moesten ze opdrachten doen om een handtekening te verdienen, waardoor ze verder konden naar het volgende duo leerkrachten. Om 16u was de dag voorbij en moest iedereen naar het station van Brussel-Centraal gaan. Nadat alle leerlingen zich hadden aangemeld, konden ze vertrekken naar huis.

Als huiswerk voor het vak Nederlands moesten de vijfdes een journalistiek verslag van de excursie schrijven, waarbij ze over objectieve informatie rapporteren met een subtiele subjectieve toets. De beste verslagen lees je hier. 

Lucas Ceuppens (6B) vond dit van de excursie: 

Vrijdag 27/09, de laatste vrijdag van september, begaven de leerlingen van het Sint-Romboutscollege zich zoals gewoonlijk naar andere oorden: excursie! Zo verging het ook de zesdejaars, ze bezochten Kazerne Dossin en (per fiets!) het Fort van Breendonk. 'Confronterend' was het dominante gevoel bij velen, alsook 'leerzaam'. Meer dan ooit besefte ik dat niets evident is, en dat dankbaarheid voor onze vrijheid helemaal op zijn plaats is. Ik besefte eveneens dat de grondslagen van oorlog, onderdrukking en polarisatie beangstigend actueel zijn en dat men wijze lessen kan trekken uit dit staaltje erfgoed! Kortom, een interessante en intrigerende excursie die nog geruime tijd zal nazinderen, en terecht!

Bericht gepubliceerd op
17/10/2019 - 09:00

Terug naar het overzicht