Op 27 februari ging op onze school de eerste ronde door van de Junior Olympiade Natuurwetenschappen voor de tweede graad. Wij willen de vele deelnemende leerlingen bedanken voor hun moed om de uitdagende olympiadevragen op een woensdagnamiddag te trotseren! Acht leerlingen deden het zo goed dat ze werden geselecteerd om door te gaan naar de tweede ronde van de Junior Olympiade! Elias Huybrechts (4D), Laurens Lempens (4D), Mander Van Roy (4F), Indy Van Ooteghem (4G), Gabrielle Hamilton (4I), Lars Jacobs (4I), Thibault Vanmelle (4I) en Joren Van den Vondel (4K) mogen dus zeker bij naam vernoemd worden.

Na de tweede ronde kregen we nieuws dat Mander Van Roy een medaille in ontvangst mocht nemen op de proclamatie van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen! Dat betekende alvast dat Mander één van de top 30 leerlingen in Vlaanderen is! Het was wel nog even afwachten of hij één van de 5 gouden, 10 zilveren of 15 bronzen medailles in de wacht had gesleept. Op de proclamatie op zondag 26 mei werd dan officieel  meegedeeld dat Mander een zilveren medaille (en bijhorend prijzenpakket) had gewonnen!

Mander was niet de enige leerling van onze school die in de prijzen viel!

Torben Verhasselt (6M) mocht dit jaar ook naar de tweede ronde van de Biologie Olympiade, en slaagde er vervolgens in om zich te plaatsen voor de finale! Op de proclamatie kreeg hij te horen dat hij de vijfde plaats had gewonnen! We wisten al dat Torben een topper was, maar dat is nu op Vlaams niveau bevestigd geweest...

Sint-Romboutscollege is heel trots op deze jongens, en bedankt alle leerlingen die elk jaar onze school vertegenwoordigen in de verschillende wetenschapsolympiades!

Bericht gepubliceerd op
11/06/2019 - 08:14

Terug naar het overzicht