Erasmus+ in België: Young Entrepreneurs - Learning by Experience (21-29 maart 2019)

Een hele week waren ze te gast in Mechelen, 20 leerlingen en 7 leerkrachten uit Griekenland, Portugal, Estland en Letland. Samen met onze leerlingen werkten ze rond het thema sociaal ondernemerschap d.m.v. workshops en presentaties, bezochten ze diverse steden zoals Brussel en Antwerpen en brachten ze een bezoekje aan het Europees Parlement.

Tijdens het projectwerk werd er druk gebrainstormd over concrete sociale acties die in de toekomst in elke school zouden kunnen plaatsvinden. Op de laatste dag van het bezoek presenteerde elk land het voorstel dat zij in hun school zouden indienen.

Hoogtepunten van de week waren zeker en vast het bezoek aan het Europees Parlement, de colympia- en scoutsactiviteiten, de chocoladeworkshop en het gastoptreden van een deel van het schoolorkest. Zeker is, dat deze jonge mensen met heel wat nieuwe ervaringen huiswaarts keren en hopelijk in de toekomst nog contact zullen hebben met hun gastgezinnen en nieuwe vrienden. Dit was bovendien de laatste uitwisseling van dit project. Nieuwe aanvragen zijn al ingediend en hopelijk krijgen we ook daar een positieve respons.

 

Bericht gepubliceerd op
05/04/2019 - 09:33

Terug naar het overzicht