Na een vlotte reis zijn we goed ontvangen in Annonay. Na een drankje en een welkomstwoord van de directeur vertrokken we nieuwsgierig naar ons gastgezin.

Dag 1

Vandaag proeven onze leerlingen van de sfeer op het college in Annonay. Ze mogen een hele dag het programma van de correspondent volgen. Vermoeiend maar super leerrijk!

 

Dag 2

Dinsdag trokken we naar het Zuiden! Eerst stopten we in Aigues-Mortes voor een bezoek aan deze middeleeuwse vestingstad. Nadien gingen we naar le Grau du roi waar we schelpen gingen rapen en te paard door de Camargue reden. Een vermoeiende maar super leuke dag!

Dag 3

We trokken naar de streek rond Annonay voor een sportieve voormiddag. Eerst was er blaaspijp (sarcabane) een typische sportuit St. Etienne, nadien was er een oriëntatieloop. In de namiddag waren de leerlingen vrij met hun correspondent.

Dag 4

Donderdag stond er een bezoek aan Lyon op het programma. We vertrokken aan de Basiliek van Fauvieres waar de gids ons de geschiedenis van de stad uitlegde. Nadien gingen we via het Romeinse theater naar de oude stad. Na de lunch aan de kathedraal trokken we naar het ‘musée des confluences’ voor ons laatste bezoek. Het was een week vol nieuwe ervaringen en vriendschappen. We kijken al uit naar de komst van de Fransen in België.

 

Bericht gepubliceerd op
01/10/2018 - 08:00

Terug naar het overzicht