Uitwisseling met Werther (Duitsland)

25 tot en met 28 oktober 2016

Op dinsdag 25 oktober ontvingen de leerlingen van 6Kmtwe een delegatie van het Evangelisches Gymnasium uit Werther. De uitwisseling kadert in een gezamenlijk wetenschappelijk project, maar het is voor onze leerlingen natuurlijk mooi meegenomen dat het meteen ook een taaluitwisseling is.

Vanzelfsprekend stonden er leuke activiteiten op het programma: de beklimming van de Sint-Romboutstoren, een bezoek aan Mechelen en Brussel ... maar er werd ook ernstig gewerkt rond biodiesel en rond het gebruik van batterijen.

Leerlingen en leerkrachten verbleven in gastgezinnen, waardoor het meteen ook een culturele uitwisseling werd. De Duitse leerlingen werden immers geacht zich te integreren in het gezin en trokken mee naar de sportclub, het conservatorium, ...

Toen de bus op vrijdag 28 oktober weer richting Duitsland trok, was dat bij alle deelnemers duidelijk met spijt in het hart. Maar niet getreurd, in maart mag 6Kmtwe op tegenbezoek. Meteen ook een ideale gelegenheid om hun kennis van het Duits aan te scherpen in het licht van de juni-examens.