Dag 1 van onze jobshadowing in Annonay : 8 mei, een feestdag in Frankrijk, en dus lag het stadje er behoorlijk verlaten bij ... Was iedereen nog moe van het feesten na de presidentsverkiezingen van gisteren ?

Het kon dus alleen maar beter worden, dachten we bij onszelf, en dat werd het ABSOLUUT ! De directeur maakte ons op dinsdag 9 mei meteen wegwijs op school, toonde ons de planning van de lessen die we zouden bijwonen en gaf ons - samen met de andere leerkrachten - meteen het gevoel dat we hier meer dan welkom waren en dat wij niet de enigen waren die nieuwsgierig vroegen naar de gewoontes van onze buren ! 

Onze leerlingen zijn niet zo erg verschillend - puberteit kent geen grenzen -, maar onze lessenroosters, evaluatiemethodes, wetgeving, eetgewoontes op school, ... sluiten toch niet helemaal aan.  Onze missie werd dus al gauw helemaal duidelijk : zoveel mogelijk best practices uitwisselen, gretig toekijken hoe men hier een vreemde taal onderwijst en hoe wij in het kader van onze CLIL een vak als godsdienst in het Frans kunnen aanbrengen.  Maar dat we ook over hobbelige landwegjes zouden rijden om op de gastvrije uitnodiging van de Franse leerkrachten in te gaan, hadden we op voorhand nooit durven hopen...

 

Met een koffer vol vuile was, maar vooral bol van de kennis en de rijke ervaringen, zeiden we op vrijdag 19 mei au revoir, want dat deze mensen bij ons ook welkom zijn, staat buiten kijf !!"

Bericht gepubliceerd op
22/05/2017 - 07:00

Terug naar het overzicht