Topsport

Fien Leplae (2Elatc) is Europees kampioene ropeskipping.

Lees meer

Prettige vakantie !!!!

Een fijne vakantie iedereen ... Geniet ervan!

Lees meer

En een beetje Frankrijk ...

Mevrouw Van Rompaey en mevrouw Thoelen zijn terug uit Frankrijk.

Lees meer


Een beetje Spanje in het Sint-Romboutscollege

Met 15 waren ze, de jongens, meisjes en leerkrachten uit het Colegio Pedro Poveda uit Jaén (Spanje) die deze week voor het eerst bij ons in Mechelen te gast waren. Op zondagmiddag 14 mei werden ze opgevangen door een tiental enthousiaste vierde- en vijfdejaars. En ze zouden blijven tot vrijdag 19 mei. Spannend vonden ze het wel, want voor vele Spaanse leerlingen was dit hun eerste bezoek aan België, of zelfs een eerste uitwisseling in het buitenland.

Lees meer

Horatiuswedstrijd

Enkele leerlingen zijn momenteel in Venosa (Italië) voor een Latijnse vertaalwedstrijd. De concurrentie is niet min met o.a. een Amerikaan die Latijn spreekt.

Lees meer

La Scelta - SRCtOneel 12/05/2017

Ook dit jaar organiseren de leerlingen van het Sint-Romboutscollege het SRCtOneel! Wij nodigen u dan ook van harte uit om ons op vrijdagavond 12 mei te vergezellen in de feestzaal voor de opvoering 'La Scelta'.

Lees meer


SrcOrkest in concert!

11de editie van het SrcOrkest in concert!

Lees meer

Werther

18 leerlingen van 6K (moderne talen - wetenschappen) trokken voor 5 dagen naar het Duitse Werther voor het tweede luik van de uitwisseling met het Evangelisches Gymnasium Werther. Dit is hun verslag.

Lees meer

Wiskunde Olympiade

Voor de Junior Wiskunde Olympiade bedraagt de cesuur om door te gaan naar de finale 110 en voor de Vlaamse Wiskunde Olympiade bedraagt de cesuur om door te gaan naar de finale 108. Dat betekent dat Anne-Gaëlle Verkest en Jone Liekens doorgaan naar de finale! Enkele leerlingen uit het derde jaar kwamen een paar punten tekort voor een finaleplaats. Dat belooft voor volgend jaar... Proficiat!

Lees meer


Junior Olympiade Wetenschappen

Woensdag hebben er weer een 40-tal leerlingen deelgenomen aan de Junior Olympiade Wetenschappen. We mogen weer zeer trots zijn dit jaar. Vorig jaar hadden we 2 leerlingen in de 2de ronde, dit jaar zijn dat er zelfs 4 : Torben Verhasselt, Matthias Van Looy, Arend Kloeck en Yousri Bouamara. Proficiat iedereen!

Lees meer

Vlaams kampioenschap zwemmen

Mooie prestaties van onze leerlingen op het Vlaams kampioenschap zwemmen. Met als kers op de taart een zilveren medaille voor Lien De Graef bij 50m rugslag. Proficiat!

Lees meer

Fien Leplae (2E) provinciaal en Belgisch kampioen ropeskipping

Even een sportnieuwtje, Fien Leplae (2E) is vorig weekend provinciaal kampioen geworden met haar ropeskipping ploeg, dit weekend zijn ze met dezelfde ploeg Belgisch kampioen geworden.

Lees meer