Horatiuswedstrijd

Enkele leerlingen zijn momenteel in Venosa (Italië) voor een Latijnse vertaalwedstrijd. De concurrentie is niet min met o.a. een Amerikaan die Latijn spreekt.

Lees meer

La Scelta - SRCtOneel 12/05/2017

Ook dit jaar organiseren de leerlingen van het Sint-Romboutscollege het SRCtOneel! Wij nodigen u dan ook van harte uit om ons op vrijdagavond 12 mei te vergezellen in de feestzaal voor de opvoering 'La Scelta'.

Lees meer

SrcOrkest in concert!

11de editie van het SrcOrkest in concert!

Lees meer


Werther

18 leerlingen van 6K (moderne talen - wetenschappen) trokken voor 5 dagen naar het Duitse Werther voor het tweede luik van de uitwisseling met het Evangelisches Gymnasium Werther. Dit is hun verslag.

Lees meer

Wiskunde Olympiade

Voor de Junior Wiskunde Olympiade bedraagt de cesuur om door te gaan naar de finale 110 en voor de Vlaamse Wiskunde Olympiade bedraagt de cesuur om door te gaan naar de finale 108. Dat betekent dat Anne-Gaëlle Verkest en Jone Liekens doorgaan naar de finale! Enkele leerlingen uit het derde jaar kwamen een paar punten tekort voor een finaleplaats. Dat belooft voor volgend jaar... Proficiat!

Lees meer

Junior Olympiade Wetenschappen

Woensdag hebben er weer een 40-tal leerlingen deelgenomen aan de Junior Olympiade Wetenschappen. We mogen weer zeer trots zijn dit jaar. Vorig jaar hadden we 2 leerlingen in de 2de ronde, dit jaar zijn dat er zelfs 4 : Torben Verhasselt, Matthias Van Looy, Arend Kloeck en Yousri Bouamara. Proficiat iedereen!

Lees meer


Vlaams kampioenschap zwemmen

Mooie prestaties van onze leerlingen op het Vlaams kampioenschap zwemmen. Met als kers op de taart een zilveren medaille voor Lien De Graef bij 50m rugslag. Proficiat!

Lees meer

Fien Leplae (2E) provinciaal en Belgisch kampioen ropeskipping

Even een sportnieuwtje, Fien Leplae (2E) is vorig weekend provinciaal kampioen geworden met haar ropeskipping ploeg, dit weekend zijn ze met dezelfde ploeg Belgisch kampioen geworden.

Lees meer

Laatste ronde taalwedstrijd Duits van de KULeuven

Met enige fierheid weten dat Carolien Van Relegem uit 6H (Latijn - Moderne Talen) geselecteerd werd om door te stoten naar de volgende en laatste ronde van de taalwedstrijd Duits van de KULeuven.

Lees meer


Twee weken CLIL

Shari Van Looy (leerkracht M.O.) en Jonas Bohets (leerkracht Nederlands/Engels) trokken 2 weken naar Jaén om te CLIL'en.

Lees meer

Dikketruiendag

Naar jaarlijkse gewoonte neemt ook onze school deel aan de Dikketruiendag!

Lees meer

Taalwedstrijd

Op woensdag 8 februari namen de leerlingen uit de klassen 6GH (de afdeling Latijn - Moderne Talen) deel aan de taalwedstrijd georganiseerd door de KU Leuven Campus Brussel. 

Lees meer