Wiskunde Olympiade

Voor de Junior Wiskunde Olympiade bedraagt de cesuur om door te gaan naar de finale 110 en voor de Vlaamse Wiskunde Olympiade bedraagt de cesuur om door te gaan naar de finale 108. Dat betekent dat Anne-Gaëlle Verkest en Jone Liekens doorgaan naar de finale! Enkele leerlingen uit het derde jaar kwamen een paar punten tekort voor een finaleplaats. Dat belooft voor volgend jaar... Proficiat!

Lees meer

Junior Olympiade Wetenschappen

Woensdag hebben er weer een 40-tal leerlingen deelgenomen aan de Junior Olympiade Wetenschappen. We mogen weer zeer trots zijn dit jaar. Vorig jaar hadden we 2 leerlingen in de 2de ronde, dit jaar zijn dat er zelfs 4 : Torben Verhasselt, Matthias Van Looy, Arend Kloeck en Yousri Bouamara. Proficiat iedereen!

Lees meer

Vlaams kampioenschap zwemmen

Mooie prestaties van onze leerlingen op het Vlaams kampioenschap zwemmen. Met als kers op de taart een zilveren medaille voor Lien De Graef bij 50m rugslag. Proficiat!

Lees meer


Fien Leplae (2E) provinciaal en Belgisch kampioen ropeskipping

Even een sportnieuwtje, Fien Leplae (2E) is vorig weekend provinciaal kampioen geworden met haar ropeskipping ploeg, dit weekend zijn ze met dezelfde ploeg Belgisch kampioen geworden.

Lees meer

Laatste ronde taalwedstrijd Duits van de KULeuven

Met enige fierheid weten dat Carolien Van Relegem uit 6H (Latijn - Moderne Talen) geselecteerd werd om door te stoten naar de volgende en laatste ronde van de taalwedstrijd Duits van de KULeuven.

Lees meer

Twee weken CLIL

Shari Van Looy (leerkracht M.O.) en Jonas Bohets (leerkracht Nederlands/Engels) trokken 2 weken naar Jaén om te CLIL'en.

Lees meer


Dikketruiendag

Naar jaarlijkse gewoonte neemt ook onze school deel aan de Dikketruiendag!

Lees meer

Taalwedstrijd

Op woensdag 8 februari namen de leerlingen uit de klassen 6GH (de afdeling Latijn - Moderne Talen) deel aan de taalwedstrijd georganiseerd door de KU Leuven Campus Brussel. 

Lees meer

Wiskundeolympiade

Op 18 januari namen meer dan honderd van onze leerlingen uit de tweede en derde graad deel aan de eerste ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade.

Lees meer


CLIL in Spanje

Mevrouw Van Looy en de heer Bohets zijn twee weken in Jaén. In het Colegio Pedro Poveda maken zij kennis met de Spaanse aanpak van CLIL.

Lees meer

Jobshadowing

De afgelopen twee weken trokken de heer Nerinckx en de heer Van der Jeugt naar Ierland om hun (vak)kennis van het Engels bij te schaven in het kader van ons CLIL-project.

Lees meer

Latijnolympiade Cicero

Van 11 tot 14 mei trekt Hannelore Heylen (6Egrlaw) naar Arpino in Italië. Zij is een van de Vlaamse laureaten van de Latijnse vertaalolympiade. Een dikke proficiat!!

Lees meer